top of page

Essentiële olie

naamloos-1903.jpg

" Ik kwam in contact met Mendel op een hele spontane wijze. We raakten in gesprek en zij heeft mij geholpen door fijne adviezen te geven. Ik mocht een roller met essentiële oliën proberen, dit maakte dat ik toch graag de starterkit wilde aanschaffen. Mendel heeft mij geholpen met de aanschaf. De eerste dingen geregeld. Bij vragen kan ik haar appen en geeft ze vrij direct antwoord. Ze is deskundig op verschillende gebieden. Kortom ik heb een hele goed ervaring!" 

— Judith

Image by Kelly Sikkema

" Via een workshop van Mendel ben ik in aanraking gekomen met de essentiële oliën. Ik heb toen via haar de starterskit aangeschaft. Eerst ging ik vooral voor de lekkere in de diffuser, maar Mendel leerde mij van alles over de (bijbelse) betekenis en werking van de oliën. En ze blijft supporten en helpen, echt top!" 

— Anja

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële oliën (etherische oliën) zijn aromatische, geconcentreerde oliën die gewonnen worden uit planten. Door stoomdestillatie, koud persen of tappen (bij hars bijvoorbeeld) worden ze zorgvuldig verkregen. De naam essentiële olie komt van de essentie of kracht die van nature aanwezig is in de plant. Deze essentiële olie of sap functioneert als het immuunsysteem voor de plant en is zo in staat om de cellen van de plant te herstellen en kracht te geven.

 

De olie wordt verkregen uit de bloemen, bladeren, vruchten, zaden, takken, wortels, naalden en schors of hars. Kwalitatief hoogwaardige essentiële oliën hebben een zeer kleine celstructuur en een hoge concentratie per druppel. Ze zijn zo klein dat ze door celwanden heen kunnen dringen, de bloed-hersen barrière kunnen passeren en cel functie verbeteren.

Hoe werken essentiële oliën?

Als mensen hebben we bloed dat al onze actieve cellen bevat. Planten hebben essentiële oliën. Dat is het levensbloed van een plant. Als je het destilleert, krijg je de vloeistof die we oliën noemen. Oliën zijn zeer rijk aan actieve ingrediënten. Die ingrediënten die we verbindingen noemen. Die verbindingen kunnen samenwerken met de verschillende cellen in ons lichaam met verschillende effecten. Dat is hoe de oliën werken. Door de organische molecuulstructuur weet ons lichaam precies wat het met de oliën moet doen (mits oliën van de hoogste kwaliteitsklasse). Door de hoge concentratie bevatten de oliën therapeutische voedingsstoffen die ons lichaam en gezondheid ondersteunen.

Hoe kun je de essentiële oliën gebruiken?

1. Aromatisch door inhaleren of diffusen (vernevelen). Aan het flesje ruiken of en druppel in de hand nemen en die als een kommetje om je neus zetten om vervolgens een paar keer diep adem te halen. Bij inhalatie hebben de oliën je hart, lever en schildklier binnen 3 seconden bereikt. Bij diffusen druppels je een aantal essentiële oliën in een koudwater diffuser. Die verspreid waterdamp en de olie in de lucht. Die is aangenaam qua geur, bevorderd de luchtkwaliteit, bestrijd bacteriën en door het verspreiden in de lucht geniet iedereen van de gezondheid bevorderende eigenschappen van de essentiële oliën.

2. Aanbrengen op de huid. Door de essentiële oliën te verdunnen met een draagolie (vette plantaardige olie) neemt ons lichaam de olie op door de huid en bloedbaan. Op deze manier ondersteunt het ons lichaam fysiek en mentaal en komt het in elk lichaamssysteem. Verdunnen met een draagolie wil niet zeggen dat de werking vermindert. Een draagolie toevoegen beschermd de huid tegen irritatie en voor gelijkmatige opname.

3. Innemen. De essentiële oliën van Young Living zijn dusdanig puur vervaardigd dat ze ook in te nemen zijn door ze bijvoorbeeld in een gerecht of baksel te verwerken voor een heerlijke smaak. Ook kan je ze innemen met een lepel honing of een capsule met draagolie daarin.

Waarom Young Living?

Young Living vervaardigd al 25 jaar, sinds 1994, essentiële oliën en zijn pioniers als het gaat om kwaliteitsstandaarden. Young Living heeft de Seed to Seal belofte voor henzelf in het leven geroepen omdat er geen kwaliteitseisen zijn in de essentiële oliën industrie (!). Young Living houdt het gehele proces van het selecteren van het beste natuurlijke zaad tot het verpakken van de essentiële oliën en producten in beheer. Alles wordt tot in de puntjes gecontroleerd en verzorgd. Dit is uniek in de essentiële olie industrie.

Young Living verbouwt, oogst en distilleert de oliën op boerderijen die van henzelf zijn of die partner zijn zodat ze de unieke mogelijkheid hebben om de puurheid en kwaliteit élke stap te controleren. Puurheid staat bovenaan.

  • De uitgebreide testen worden in hoogstaande laboratoria gedaan en vervolgens getest door onafhankelijke instanties.

  • Young Living staat voor rentmeesterschap van de aarde, fair trade en werkt naar een zero waste policy in de komende 5 jaar.

  • Young Living gebruikt niet-genetisch gemodificeerde zaden en duurzame verbouw methodes zoals geen chemische pesticide of meststoffen.

  • Iedereen kan hun boerderijen op de hele wereld bezoeken. Er is sinds kort een nieuwe boerderij bijgekomen in Spanje en zo zijn er nog wel vijf in Europa alleen al.

  • De essentiële oliën van Young Living zijn niet aangepast of verdund, ze gebruiken geen vullers, giftige verdunners of synthetische middelen, in tegenstelling tot veel essentiële oliën die als 100% puur en natuurlijk worden verkocht.

  • Young Living gebruikt alleen eerste destillatie essentiële oliën voor maximale sterkte (bijvoorbeeld wanneer je een theezakje voor een goede kop thee gebruikt, in plaats van een theezakje gebruiken voor een tweede en derde kop). Daarbij destilleren ze ook lang genoeg en onder de juiste druk, wat ervoor zorgt dat ook de zware moleculen gedistilleerd worden. Dus het kan dat veel meer druppels oliën van een ander merk is om hetzelfde effect te bereiken met 1 druppel olie van Young Living.

  • Young Living verpakt zelf hun oliën en producten waardoor de kwaliteitswaarborging zeker is.

Voor wie zijn essentiële oliën goed?

Voor alle levende wezens! Het is voor iedereen bevorderend, jong, oud, zwangeren en zelfs voor dieren!

Hierbij is het belangrijk dat je weet hoe je de oliën met zelfvertrouwen en in de juiste verhouding gebruikt.

De 12 essentiële oliën uit de kit kort omschreven:

Lemon: Reinigend - focus - vrolijkheid - weerstand - schoonmaak - detox - studeren

Lavender: rust - goede nacht - huidherstel - lichamelijke ongemakken - gebed - tot jezelf komen - emoties vrijlaten

PanAway: spieren; hoofd, nek, rug - gewrichten - sport - verkoeling - kracht

Copaiba: Aarden - spieren - alleskunner - gewrichten - luchtwegen - rust - huid - hart en bloedvaten - hersenen

Frankincense: overprikkeling - rust - gebed - stress - gezonde cellen - huid - weerstand - bij jezelf blijven

R.C.: luchtwegen - rust - sport - emotionele druk

Orange: vrolijkheid - detox - nachtrust - somberheid - creativiteit

Thieves: weerstand - luchtwegen - immuunsysteem - reinigend - onzuivere huid

Stress Away: onrust - nachtrust - overprikkeling - loslaten - parfum

Peppermint: maag en darmen - luchtwegen - energie - focus - studeren - spieren en gewrichten

Purification: keel en oren - onzuiverheden - huidverbeterend - luchtverfrisser - zwaarmoedig gevoel - reinigend

DiGize: maag en darmen - niet lekker voelen - spijsvertering - loslaten - menstruatieongemak

Wil jij weten voor welk ongemak of situatie je welke olie kunt inzetten stuur dan een berichtje via contact.

Enthousiast geworden en wil jij graag starten met de oliën, ga dan naar de webshop.

 

bottom of page