top of page

Douchen? Van douchegel tot handdoek!

Goedemorgen! Vandaag een blog over douchen en van alles wat daarbij komt kijken, of juist niet? Zoals je weet probeer ik zo natuurlijk en puur mogelijk te eten, maar dit geld net zo voor de verzorgingsproducten die wij dagelijks gebruiken.Ik blogde al eerder over o.a. babydoekjes, deodorant, Keltisch zout, vandaag over de producten om mee te douchen.


Ik had zelf eerder veel last van eczeem, roos en irritaties op mijn huid maar vooral op de hoofdhuid, na alle reguliere producten de deur uit te doen (in combinatie met goede voeding) heb ik nauwelijks tot geen last meer.


Vroeger gebruikte ik gewone shampoo van de drogist, maar ook douchegel, conditioner, scheerschuim en daarna ook nog eens body lotion.

Je raad het misschien al, in al die producten zitten toxische ofwel schadelijke stoffen, stoffen die als je je erin verdiept toch hopelijk liever wil vermijden. (bijv. Sodium Laureth Sulfate, parabenen etc.)

Ik raad je aan om dit blog ook eens te lezen: klik hier

Ons lichaam heeft eigenlijk alleen maar een beetje water nodig om schoon te worden, maar als je al jaren lang producten gebruikt begrijp ik dat je toch liever met een lekker geurtje onder de douche vandaan wil komen. Onder de foto een aantal tips om de standaard producten in je douche te vervangen!

Tips PuurMendel doucheproducten: Shampoo: Vervang dit door een blok natuurlijke zeep (kijk eens in de natuurwinkel), een die jij lekker vind. Een fijne en goede variant is voor mij Aleppo olijfzeep. Gewoon een aantal keer over je haar wrijven en het gaat schuimen! Toch een fles kopen? Goede merken (blijf altijd ingrediënten lezen) zijn bijv: Weleda, Urtekram, Naïf)

Douchegel: Ik gebruik dit zelf niet omdat ik gevoelig ben voor eczeem en omdat ik het niet nodig vind. Maar ook hiervoor kun je een blok natuurlijke zeep gebruiken of een fles natuurlijke douchegel van bijv. een van de merken hierboven.

Scheerschuim: Wat denk je? Aleppo olijfzeep! Echt heel fijn, je huid word er zacht van en perfect om je benen en oksels mee te scheren. Voor de mannen, ik heb van de verkoper gehoord dat deze ook prima voor je gezicht te gebruiken is.

Body lotion: Vaak, als je gezond eet en leeft, heb je dit niet nodig omdat je huid dan vaak straalt en niet droog of vettig is. Toch kan het altijd voorkomen, of je vind het gewoon fijn te gebruiken. Neem dan bijv. eentje van het merk Naïf, Weleda, The Ohm Collection, Urtekram of gebruik kokosolie extra virgin van het merk Royal Green.

Én, zie eerdere blogs, gebruik na het douchen de zelfgemaakte deodorant en spray van magnesiumolie!

Jij nog tips of vragen? Laat het me weten!

bottom of page