top of page

Hoera! Mijn eerste blog!

Daar is hij dan, mijn eerste blog! Een aantal dagen geleden had ik nooit gedacht dat ik een eigen website zou starten. Maar hier is hij dan, en ik hoop dat het mag bevallen!

Om maar even iets over mijzelf te vertellen:Ik ben Mendel, 3,5 jaar getrouwd met Daan en moeder van Joah-Immanuël (bijna 3) en Eva-Lavelle (1). In het dagelijks leven ben ik 'thuisblijfmama', maar ik hoop binnenkort naast mama ook te gaan studeren en uiteindelijk mijn eigen praktijk op te zetten. Op mijn 12e begon ik allemaal lichamelijke klachten te krijgen, eerst in mijn rug en buik maar al gauw overal. Op school ging het ook steeds minder, ik was meer thuis dan op school. Uiteindelijk door een wonder van een periode hard leren en toetsen maken mijn VMBO kunnen afronden.

Daarna heb ik meerdere opleidingen en baantjes geprobeerd maar niets lukte vanwege de pijn en de vermoeidheid. Zowel geestelijk als lichamelijk ging het niet.

In die jaren als tiener kon en wilde ik niet geloven dat het ‘tussen mijn oren’ zat, en zocht ook artsen en dingen die het tegenbewijs konden bewijzen. Zo is er o.a. Scoliose, prikkelbaar darmsyndroom en Raynaud uitgekomen, nog later ook Fibromyalgie, daarnaast had ik al vanaf mijn 4e Diabetes type 1.Het was een mondvol, en ik ging er erg aan onderdoor, dit heeft eigenlijk 10 jaar lang zo geduurd..

Jaren later.. op mijn 21e raakte ik (net na de bevalling van mijn dochter), in een burn-out. Door zoveel lichamelijke en geestelijke klachten trok ik het niet om voor mijn kinderen en ook voor mijzelf en het huishouden te zorgen. Ik heb na een periode van bidden en praten besloten naar een christelijke psycholoog te gaan in combinatie met ergotherapie. In deze tijd is er veel op mij afgekomen, veel nieuwe inzichten over het verleden, ik kon beginnen met verwerken, en hierdoor namen al veel klachten grotendeels af. Door ergotherapie heb ik geleerd mijn dagen in te delen, dit was compleet anders dan ik voorheen deed. Vaak alles doen op het moment dat ik energie had, zoals ’s ochtends het huishouden in een keer, doodop was ik elke middag. Zo dankbaar dat ik dat nu anders kan doen!


Ik vond het spannend, maar doordat ik me steeds beter ging voelen durfde ik een beetje te gaan kijken naar de toekomst, zou ik dan toch kunnen studeren? Zou ik kunnen werken? Wat is dan toch Gods plan voor mijn leven? En wat zal ik dan gaan doen, wat past bij mij? Het werd (en is nog steeds) een tijd van bidden, praten en stil zijn en luisteren.Ik heb goede gesprekken gehad met de psycholoog, nieuwe inzichten gekregen, mooie boeken gelezen (Bijbel, Joyce Meyer)

Al een aantal jaren was ik bezig met e-nummer en suikervrij eten, maar eens in de zoveel tijd lukte het me niet meer en viel ik terug in oude gewoontes, of had er simpelweg geen energie voor gezond (dacht ik) te koken.

Ik had er wel al in die tijd een passie voor, gezond koken en bakken, ook het zelf maken van alledaagse producten trokken mij. Zo ben ik sinds ik weer meer energie heb elke dag bezig met gezond, eenvoudig en heerlijk eten, zoveel mogelijk zelf maken en proberen duurzamer te leven!

Ik ben ontzettend blij dat ik daar nu al veel meer energie en tijd voor heb. Naast dat ik nog niet mijn volle energie terug heb en de diabetes type 1 zijn de rest van de 'aandoeningen' die ik aan het begin van de blog deelde weg, Hallelujah!

Toen ik me weer wat meer kon concentreren, (in het begin van de burn-out kon ik wel 10 keer een zin lezen en nog begreep ik het niet) ben ik nog meer sites en boeken gaan lezen over voeding, hormonen, beweging etc. Ik ging veel uitproberen en probeerde dicht bij mijzelf te blijven. Wat werkte voor mij, wat doet deze voeding met mij? Het resultaat was, veel meer energie, vrolijker, geen PMS klachten meer, geen pijn, afvallen, betere bloedsuikers (minder insuline) en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik kwam erachter dat ik niet kan tegen veel zuivelproducten, die ik eigenlijk ook niet eens nodig had.

Ik kwam erachter welke voedingsmiddelen ik voor bepaalde kwaaltjes kon eten of drinken om het beter te laten worden of te kunnen voorkomen. (vermoeidheid, migraine, PMS, buikpijn etc.)

Maar het leverde nog een groot ding op, mijn hart werd groter voor andere mensen, ik wist dat ik hoe dan ook in de toekomst andere mensen wilde gaan helpen om weer vitaal te worden. Er mist nog ontzettend veel kennis in Nederland over voeding en bijv. de relatie met voeding en hormonen, überhaupt over wat nou echt gezonde voeding is. Niet meer diëten, eindeloos van alles proberen, maar je levensstijl aanpassen en je er lekker bij voelen op de manier die bij jou past. Daarin hoop ik je op deze site wat handvatten en tips voor te geven.

Ik weet nog lang niet alles, wil nog heel veel leren, als je een vraag hebt hoop ik hem te kunnen beantwoorden of op onderzoek uit te gaan totdat ik het weet. Ik ben christen en met die kijk wil ik kijken naar voeding en gezondheid en daar vanuit adviseren!


Liefs,

Mendel

bottom of page