top of page

Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte. Hoe krijg je meer energie en vitaliteit?

De basis van mijn begeleiding als orthomoleculair (natuurvoedings) adviseur is om samen met jou te komen tot een zo goed mogelijk dagelijks eet en leefpatroon. Een zogenaamd orthomoleculair voedingspatroon is hierbij dé manier om zoveel mogelijk van de juiste bouwstoffen binnen te krijgen. Door o.a. te kiezen voor seizoensproducten, (biologische) voeding en kwaliteitsvoedsel maken we verder optimaal gebruik van de in de voeding aanwezige micronutriënten (mineralen/vitamines) en macronutriënten (koolhydraten/eiwitten/vetten).


Het huidige westerse voedingspatroon levert vaak niet de voedingsstoffen die wij echt nodig hebben.

Het huidige westerse voedingspatroon levert vaak niet de voedingsstoffen die wij echt nodig hebben. De voeding past niet bij ons (genetisch materiaal), met uitputting van het lichaam en ziekte als gevolg. Ook zijn de macronutriënten veelal uit balans. We eten in verhouding teveel koolhydraten, te weinig eiwitten en te weinig gezonde vetten. In de praktijk betekent dit aan de ene kant dat wij celopbouwende voeding in het patroon moeten introduceren. Aan de andere kant moeten we bepaalde voeding uitsluiten om de gezonde balans terug te krijgen.Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte.

Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte. Door een traject te volgen bij PuurMendel ga je meer kennis vergaren van gezonde voeding, gezond leven en is het mogelijk bewust je gezondheid te bevorderen. Daarnaast biedt deze kennis van gezonde voeding houvast om je lichaam goed te onderhouden. Daarmee kan je uiteindelijk het heft in eigen handen nemen om de gezondheid te verbeteren en te handhaven.


Maar het is dan wel belangrijk om te weten of je lichaam de voedingsstoffen (goed) opneemt. Door het voedingspatroon aan je situatie aan te passen, is het mogelijk te werken aan een biologisch evenwicht en de energie in balans te houden. PuurMendel streeft naar advies met een evenwicht op zuurbaseniveau, op hormonaal vlak, op het niveau van neurotransmitters, in de darmflora, met betrekking tot het immuunsysteem en ten aanzien van je bloedsuikerspiegel. Er wordt niets vergeten!


Een westers patroon met veel bewerkt voedsel, snacks, bewerkte vleesproducten, suiker, geraffineerde granen en vette zuivelproducten kan de kans op een depressie met 55% verhogen, aldus een Brits onderzoek.

Door een orthomoleculair eetpatroon te volgen kunnen er veel positieve gevolgen ontstaan, zoals:


- Energieker en actiever

- Verbeterde weerstand en beter beschermd tegen bacteriën en virussen

- Een beter slaappatroon

- Een rustiger hoofd

- Meer heldere gedachten, minder malende gedachten

- Minder stressgevoelig

- Minder pijn

- Grotere efficiëntie

- Minder krampen in het lijf

- Minder droge huid

- Minder haaruitval

- Minder last van gebroken nagels

- Minder snel kwetsuren (blessures etc.)

- Minder snel hoofdpijn

- Meer gewichtsverlies of indien nodig gewichtstoename

- Een sterker bewustzijn

- Etc...


Wil jij ook graag aan de slag gaan? Je gezondheid en kwaliteit van je leven verbeteren?

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek!


bottom of page