top of page

Het belang van goede voeding. Geef jij je lijf wat het nodig heeft om goed te kunnen functioneren?

Goede voeding doet veel meer dan het lichaam voorzien van de brandstoffen die het nodig heeft voor de productie van energie en lichaamswarmte.


"Als het lichaam goed functioneert, dan voelen we ons over het algemeen prettig en energiek".

Als het lichaam goed functioneert, dan voelen we ons over het algemeen prettig en energiek. We worden niet gauw ziek, want je lichaam kan zich goed tegen ziekteverwekkers verdedigen. Ook beschik je dan de hele dag door over voldoende energie voor werk en ontspanning. Wanneer je dan toch door getroffen wordt door ziekte of verwonding, zal je in principe snel herstellen. Hoe zit dat bij jou?


"In deze tijd functioneert het lichaam van veel mensen niet optimaal."

In deze tijd functioneert het lichaam van veel mensen niet optimaal; men is vatbaar voor infecties en kampt vaak met een kwakkelende gezondheid. Velen hebben één of meer chronische aandoeningen, men voelt zich vaak lusteloos en heeft niet voldoende energie om volop aan het leven deel te nemen.


De belangrijkste oorzaak voor deze slechte gezondheidstoestand is in de meeste gevallen: een voortdurend tekortschietende voeding. Je lichaam is een systeem, alles hoort de juiste benodigdheden (moleculen, voldoende goede voeding) binnen te krijgen om optimaal te kunnen functioneren, het is zoveel meer dan alleen een beetje brandstof voor energie en warmte.


"De belangrijkste oorzaak voor deze slechte gezondheidstoestand is in de meeste gevallen: een voortdurend tekortschietende voeding."

Orthomoleculaire voeding staat voor; voedingsstoffen die bijdragen aan een goede beschikbaarheid van alle moleculen die het lichaamssysteem nodig heeft.


Veel voedingstoffen zijn alleen in combinatie volledig werkzaam, ze werken als team samen en zijn alleen in combinatie dus maximaal effectief. Maar dit kan ook andersom, voedingsstoffen die bij elkaar juist een negatieve of onvoldoende opname kunnen geven.


Veel essentiële voedingstoffen komen anno 2021 onvoldoende voor in de dagelijkse voeding. Dat is aan de ene kant het gevolg van de agrarische en industriële productiemethodes en anderzijds van de in deze tijd juist verhoogde behoefte aan uiteenlopende voedingsstoffen die onder meer wordt veroorzaakt door milieuverontreiniging en door overmatige stress waaraan velen van ons blootstaan.


Opzoek naar een effectieve methode om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen? PuurMendel stelt graag een optimaal en op maat gemaakt voedingspatroon voor je samen, met gebruik van natuurlijke (en biologisch) geproduceerde voedingsmiddelen, en begeleid je naar een gezondere leefstijl.

Effecten van een verbeterd voedingspatroon op korte termijn:

 1. Verbeterde weerstand tegen infectieziektes.

 2. Betere bescherming tegen lichaamsvreemde stoffen.

 3. Méér energie!

 4. Sneller herstel na zware inspanning.

 5. Betere lichamelijke conditie en méér en sneller resultaat van fitnessprogramma's.

 6. Verhoging van de stressbestendigheid (minder gestresst) en alertheid.

 7. Minder negatieve effecten van overmatige stress.

 8. Snellere genezing van verkoudheden en andere lichte aandoeningen.

 9. Verlichting van klachten bij acute en chronische aandoeningen.

 10. Minder negatieve bijwerkingen van (belastende) medische ingrepen en (lichaamsvreemde) medicijnen.


Op de lange termijn:

 1. Minder kans op degeneratieve aandoeningen zoals kanker, aderverkalking en diabetes.

 2. Preventie van verdere achteruitgang en vaak ook daadwerkelijke verbetering bij verschillende chronische aandoeningen en klachten.

 3. Langer en gezonder leven, gezonder ouder worden.

Sta jij stil bij je voeding, bij wat je tot je neemt elke dag?

Geef jij je lichaam wat het nodig heeft? Wéét jij wat je lichaam nodig heeft?

PuurMendel helpt je daarbij, door middel van op maat gemaakt voeding en leefstijladvies!

Meld je nu hier aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of stuur een e-mail naar info@puurmendel.com

bottom of page