top of page

PuurMendel & Essentiële oliën! Informatie en persoonlijke kant van het verhaal!

Je zult misschien gedacht hebben.. Huh, wat gaat zij nou weer doen? Wat heeft dit met voeding te maken? Is dat niet zweverig? Kan het wel?

Zomaar wat dingen die ik voorbij hoor komen, of wat ik mezelf weleens afgevraagd heb ;)Voordat ik mijn verhaal vertel.. wat zijn essentiële ofwel etherische oliën nou eigenlijk?

Dit zijn geconcentreerde plantenextracten die verkregen worden door stoomdestillatie, koudpersen of het tappen van hars. Bij aromatisch gebruik, via je neus en inademing, (de bloed- hersenbarrière) neem je moleculen op van de olie. Deze voert de moleculen langs je zenuwbanen, geeft stimulans via het limbisch systeem naar de hypothalamus. Met geuren kun je je lichaam en je emoties ondersteunen en activeren.

Doordat er neuro-chemische stoffen worden aangemaakt die je gedrag en emoties beïnvloeden kan de essentiële olie naar keuze zijn ondersteunende werking geven.Mijn kant van het verhaal :)


Bijna een jaar geleden begon ik met de studie voor Natuurvoedingsadviseur en komend jaar ga ik daar hopelijk mijn werk van maken. Voor deze studie probeerde ik al zoveel mogelijk puur te koken en te letten op mijn leefstijl. Het orthomoleculaire stuk vond ik enorm interessant. Eten wat je lichaam nodig heeft. Online of in boeken las ik weleens over essentiële oliën, en niet te vergeten dat ik in mijn leven regelmatig het woord ‘olie’ in de Bijbel heb gelezen.


De prijs van deze oliën waren voor mij op dat moment te hoog en ik besloot bij de drogist te kijken naar goedkopere merken. Ik kocht er een aantal.. niet wetende wat het zou brengen. Na een aantal keer gebruiken merkte ik geen verschil, even een vluchtig ‘lekker’ geurtje door het huis maar zo weer weg, en ik (met mijn gevoeligheid voor geur) merkte er niets van, behalve dat sommige wel lekker roken (maar in vergelijking met degene die ik nu heb niet ;), maar ondersteunen deden ze naar mijn idee niet. Dit vertel ik niet om een verkooppraatje te houden, maar echt omdat ik ieder ander gun om te ervaren dat het anders kan.


Een aantal maanden heb ik me er regelmatig in verdiept en mensen gevolgd en vragen gesteld, voor mezelf kwam ik tot de conclusie dat net zoals met voeding, wat ik het liefst zo puur en natuurlijk mogelijk eet, dat ook met de oliën wilde hebben. Dus geen oliën die aangevuld zijn met synthetische spullen en weet ik wat. Zo ben ik bij Young Living gekomen. Ik heb de starterkit besteld en vanaf dag 1 ben ik overtuigd. Het was een investering, ja, dat klopt zeker, maar die heb ik er 100% voor over gehad!


Het valt me o.a. op dat we beter slapen, vooral een van de kids dat altijd onrustig sliep en veel te vroeg wakker werd slaapt nu veel beter! Ik heb een zware tijd achter de rug en die is nog niet helemaal over, maar deze oliën ondersteunen mij hierin echt, beter humeur, minder last van angstgevoelens, daardoor ook zelfverzekerder, meer energie, helpend bij hoofdpijn en buikklachten, wondgenezing (kinderen die stoten en vallen ;) en zo kan ik nog wel even doorgaan.. ik voel mij gezegend met deze ondersteuning. Ik ervaar zo’n dankbaarheid naar God, dat Hij, vanuit hoe ik dat zie, ook die pure voeding en pure oliën gegeven heeft. In het bijbelboek Spreuken staat bijv. dat de geur van wierook (frankincense) blijmoedig maakt, deze olie is ook echt een favoriet hier in huis! Oh en niet te vergeten, ik bak en kook hier dus ook mee, echt heerlijk!


Ik geniet er ten volle van en wil dit graag delen met anderen!

Dit is even in het kort hoe ik bij de oliën gekomen ben en nu ben ik heel benieuwd wat jij ervan vindt? Heb jij essentiële oliën in huis, vind je het niets of juist wel iets voor jou?


Binnenkort is er een avond bij mij thuis, vol informatie over de oliën en een leuke workshop, van harte welkom!


Stuur me een berichtje, ook als je vragen hebt of hulp nodig hebt, let me know!


bottom of page