top of page

PuurMendel Koningsdag Wortelmuffins

Morgen is het koningsdag!

Deze dag probeer ik er toch ook een feestje van te maken, in een kookboek heb ik een recept van verantwoorde tompoucen gezien die ik ga maken, maar zelf bedacht ik ook iets lekkers, deze 'oranje' wortelmuffins kunnen niet ontbreken.

Je kunt ze eten als ontbijt, tussendoor of als lunch, heerlijk om met de kids te maken en op te eten! Zo hebben ze toch nog een verantwoorde traktatie op Koningsdag :)
Nodig voor ca. 10 muffins - 150 gram havermeel (ik deed havervlokken in een molentje en maakte er meel van, je kunt ook ander meel gebruiken natuurlijk) - 2 eieren - 2 bananen - 2 el koekkruiden (of kaneel) - 200 gram wortels - 2 tl (wijnsteen)bakpoeder - snufje Keltisch zeezout - optioneel: handje (wal)noten grof gehakt - Topping: 150 gram roomkaas, 2 el biologische (imker)honing

Maken: 1. Verwarm de oven voor op 170 graden. 2. Rasp de wortels en mix alle ingrediënten (m.u.v. de noten) in de keukenmachine tot een beslag (met een garde kan natuurlijk ook ;) 3. Spatel evt. de noten erdoor en doe het beslag met behulp van een lepel in de muffinvormpjes. 4. Zet in de oven voor 30-35 minuten, prik er een sateprikker in om te checken op gaarheid, als deze er schoon uitkomt is het klaar. 5. Mix de roomkaas en honing glad, gebruik per muffin een grote eetlepel, garneer eventueel met wat geraspte wortel!

Fijne koningsdag gewenst! Bakse en eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt? Deel een foto op Instagram of Facebook en tag @PuurMendel

Meer recepten? Klik hier.


bottom of page