top of page

Recept PuurMendel: broccoli-knolselderijsoep!

Ik keek vandaag in de koelkast om te zien wat er nog lag voordat ik mijn wekelijkse boodschappenlijstje zou gaan maken. En bedacht dat ik nog wel wat kon met die broccoli en knolselderij.

Dus bij deze, een heerlijk vullende soep. Te eten als ontbijt, lunch en diner ;)

Het hoofdingrediënt is broccoli! En dit bevat veel goede stoffen, bijv. sulforafaan (een sterke, indirect werkende antioxidant).

Wist je dat broccoli.. .. sulforafaan bevat, dat helpt om de cellen goed te laten functioneren en dus preventief werkt tegen kanker? .. oxidatie tegen gaat en de huid beschermt tegen de zon? .. bijdraagt aan een gezonder hart en gezondere bloedvaten en het de bloedsomloop bevordert, vanwege de sulforafaan? .. ook je cholesterol en gewicht verbetert wanneer je dit met regelmaat eet? .. dankzij sulforafaan, de gevolgen van artritis kan beperken? .. vitamine K, calcium en fosfor bevat, dankzij deze stoffen dus bijdraagt aan het hebben van gezonde botten? .. dankzij sulforafaan, ook de longen veel baat kunnen hebben en dat macrofagen ondersteunt in het schoonhouden van de longen? Bron: Juglen Zwaan - 7 gezondheidsvoordelen van broccoli Nieuwsgierig geworden? Kijk dan gauw hieronder voor het recept!


Broccoli-knolselderijsoep PuurMendel:

Nodig voor 4 personen

- 1 stronk broccoli

- 1 knolselderij

- 1 liter groentebouillon (gebruik bij voorkeur biologische bouillon zonder gist en dextrose, te koop bij natuurwinkel, zover ik weet niet in de supermarkten)

- 2 uien

- 1 teen knoflook

- optioneel: scheutje (haver)room- Keltisch zout en peper- roomboter of ghee

Maken:

1. Snipper de ui en knoflook. Schil de knolselderij en snijd samen met de broccoli in grove stukken. Snijd het onderste gedeelte van de broccoli wat fijner.

2. Fruit de ui en de knoflook een paar minuutjes aan in wat roomboter of ghee.

3. Voeg de knolselderij en broccoli toe en bak 1 minuut mee.

4. Voeg de bouillon toe en laat 10 tot 15 minuten pruttelen.

5. Blend de soep fijn, met een blender of staafmixer, voeg zout en peper naar wens toe.

6. Voeg optioneel een scheutje (haver)room toe als je van een romige soep houd.

Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt? Deel een foto op Instagram of Facebook en tag @PuurMendel

Meer recepten? Klik hier.

bottom of page