top of page

Traktaties en tussendoortjes voor kids! Lekker kan óók gezond zijn!

Als je mijn kinderen een snoepje en een banaan voorhoud, dan zullen ze hoogstwaarschijnlijk voor die banaan kiezen, geluk of gewoonte?

Zover het kan probeer ik mijn kinderen zelf te laten kiezen welk fruit (en dergelijke) ze willen, ik geloof dat je lichaam dat zelf het beste kan aangeven!

Op verjaardagen, peuterspeelzaal, school komen ze regelmatig in aanraking met 'traktaties', en thuis met tussendoortjes etc. Op veel scholen/peuterspeelzalen zijn ouders volgens mij verplicht om een 'gezonde' traktatie mee te geven, hier helaas nog niet maar dat neemt niet weg dat wij er alsnog voor gaan volgende maand!Joah-Immanuël wordt 3 jaar en weet nu al wat hij wil trakteren, ik liet hem een boek zien met leuke traktaties en hij gaat voor: druivenrupsen!

Na schooltijd krijgen kinderen vaak iets lekkers thuis, en wil jij nou dat dat iets voedzaams is, iets gezonder dan een snoepje of koekje uit de winkel? Kijk dan gauw hieronder voor tips voor traktaties en tussendoortjes!

Het kost soms even iets meer werk, maar het resultaat is geweldig. In plaats van dat ene snoepje een bordje vol lekkers en gezonds, voor kids vaak ook heel aantrekkelijk om op te eten!

Tussendoortjes en traktaties om zelf te maken:

- Rauwkost. Bewust helemaal bovenaan, het is ontzettend gezond en lekker en je kunt er alle kanten mee op, maak er figuurtjes van, snijd ze in leuke vormpjes, het wordt een feestje om op te eten! En serveer er bijv. een lekker dipje bij van yoghurt en suikervrije mayonaise met kruiden naar smaak.

- Fruit, alle soorten! (Houden je kids van zoet? Geef bijv. een banaan, mix het met ander fruit of maak er een lekkere smoothie van) De volgende 3 kun je zelf maken, maak een grote hoeveelheid, zorg dat je er een week mee doorkomt (vries desnoods wat in) en je hoeft er niet elke dag tijd voor te maken:

- Maak eens een gezond bananenbrood, vult goed en lekker zoet.- Mueslirepen, kunnen gemaakt worden in enorm veel gezonde variaties.

- Wortelmuffins, groente en fruit in een muffin, beter kan niet toch? - Frietje Gezond: snijd mango in de vorm van frietjes en gebruik (biologische) volle yoghurt als dip.

- Toch liever makkelijk een snoepje hebben om te geven? Ik raad je deze site aan voor het zelf maken van verantwoorde snoepjes: klik hier

- Lid van Pinterest? Zie mijn 'bord' vol met lekkers en ideeën: klik hier.

Wat geef jij je kids mee naar school en wat als ze thuis komen? Eten jouw kids te weinig groente en/of fruit?


Verwerk het op een leuke manier in de tussendoortjes en ze zullen vast gaan genieten! Als ze gewend zijn aan geraffineerde suikers etc. dan zullen ze misschien niet meteen happig zijn, maar.. de aanhouder wint echt!

bottom of page