top of page

Vaatwaspoeder zelf maken! Heel makkelijk en voordelig.

Maak jij dan alles zelf?

Nee niet alles, maar ik probeer steeds meer zelf te maken, naast dat ik het leuk vindt is het ook vaak voordeliger en echt heel makkelijk. En ik vindt het fijn om te weten wat er in de producten zit die ik gebruik, als je het zelf maakt weet je wat erin gaat en of het gezond voor je is.

Ik hoor vaak dat het mensen zo'n gedoe lijkt, dat je dan dus altijd in de keuken staat.

Wat ik het mooie vindt is dat je elke keer een enorme hoeveelheid kunt maken, zodat je bijvoorbeeld maand(en) vooruit kan. Dan valt het eigenlijk wel mee met hoe vaak je bezig bent met maken.


Vorig weekend maakte ik een hele grote pot met vaatwaspoeder. Hier gaan we vast langer mee doen met zo'n verpakking uit de winkel. Ik vindt het belangrijk dat de vaat goed schoon wordt en ik van schone borden kan eten, de vaatwastabletten van de winkel bevatten ingrediënten die wij liever niet gebruiken hier thuis. Zo doende een makkelijk recept om het zelf te maken!
Ik gebruik zelf een klein mokje/kopje als deel, niet te groot anders past het niet in de pot. Eerst uitproberen bij je vaatwasser. Neem ipv een kopje een eetlepel en probeer uit hoe het werkt bij jouw vaatwasser.


Nodig:

1 grote pot (weckpot bijv.)

1 deel baking soda 1 deel zout 3 delen kristalsoda (in supermarkt, geen zilversoda, deze is te nat) 3 delen citroenzuur (online te vinden)

Optioneel: essentiële olie, voeg na mengen een aantal druppels olie toe, ik gebruikte Purification maar Lemon, Thieves of andere kunnen ook. Mijn ervaring leert om beter pas een druppel olie toe te voegen als je een lepel poeder in de vaatwasser hebt gedaan.


Maken:

Zorg dat je heel 'droog' werkt, zodra het nat wordt wordt het een grote klont of gaat het bruisen.

Doe alle delen in een grote kom en meng door elkaar. Daarna kan het in de pot en klaar!

Ik doe voor ik de vaatwasser aanzet 1 eetlepel/1 koffielepel in het bakje waar normaal het tablet in gaat. Als glansmiddel gebruik ik azijn!


Vragen? Stuur gerust een berichtje.


bottom of page