top of page

Van pakjes en zakjes naar vers en onbewerkt eten! Wil jij dat ook?

In het begin van mijn huwelijk aten we met regelmaat maaltijden uit pakjes en zakjes.

Nooit over nagedacht en nooit naar gekeken wat er eigenlijk in zat en of het eigenlijk wel gezond was..

Tot het moment na mijn 1e zwangerschap dat ik wilde gaan afvallen.

Ik zocht manieren om niet te diëten maar wel gezond te eten.

Ik werd lid van een groep op Facebook over suiker en e-nummer vrij eten en er ging een wereld voor mij open. Ik had nooit geweten dat in de meest 'normale' producten suikers en (verkeerde) e-nummers werden gestopt, daar kom je wel achter als je ineens etiketten gaat lezen, ik schrok ervan!

Sinds die tijd ben ik steeds meer gaan opletten op wat ik eigenlijk at. Ik kocht kookboeken en struinde het internet af naar recepten om uit te proberen. Het scheelt misschien dat ik van koken houd, maar ik merk echt dat het een enorme voldoening geeft om verse en onbewerkte ingrediënten uit te zoeken en er een heerlijke maaltijd van te koken, waarvan je dan ook nog eens weet dat het gezond is!

Wat ik ook merkte is dat je ontzettend veel dingen, zoals sausjes en kruidenmixen, zelf eenvoudig kunt maken, vaak nog goedkoper ook! En lekkerder!

Zo leven is voor mij een persoonlijke keuze, er zijn talloze discussies en meningen hierover maar ik geloof dat je zelf mag nadenken en onderzoeken wat voor jou belangrijk en goed is. Wat stop je in je mond, zou dit je/je lijf gelukkig maken op de lange termijn? Voor mij is het belangrijk dat ik mij fit en vitaal voel, en door meerdere malen voedingspatronen uit te proberen weet ik dat onder andere zonder pakjes, zakjes en geraffineerde suikers leven dit (voor mij) het beste is. In het begin vond ik dit moeilijk, want velen om mij heen eten zo en hebben het idee dat ik niet kan genieten van het leven als ik zo eet, maar ik ken de andere kant, van bewerkt eten, suikers en vele verkeerde koolhydraten ook, voor mij persoonlijk heeft het op geen enkel vlak iets goeds gedaan, waarom dan zo blijven leven? Helaas zie ik ook om mij heen de negatieve effecten hiervan op mensen, ik ondersteun je graag opweg naar een gezonde leefstijl!

Mijn lichaam is een tempel van God, en daar hoort voor mij ook bij dat ik goed voor mijn lichaam en geest zorg, voeding en leefstijl vindt ik daar zelf een rol in spelen. Wetende dat ik mij alleen maar vitaler kan gaan voelen door zo te blijven leven geeft een boost aan motivatie!

Tips om te koken zonder pakjes en zakjes? Lees verder onder de foto!

PuurMendel tips voor eten zonder pakjes en zakjes: - Koop vers en onbewerkt, zoveel mogelijk van eigen bodem. (als je wilt en kunt het best biologisch)

- Struin internet af naar recepten, lees kookboeken (leen ze van de bieb)

- Doe het stap voor stap, anders heb je kans het niet vol te houden of geen overzicht te hebben, stop bijvoorbeeld eerst met avondmaaltijden uit zakjes/pakjes te eten en als je daaraan gewend bent ga dan een stap verder.

- Experimenteer! Soms is het wennen als je gewend bent uit pakjes en zakjes te eten, niet alle recepten zullen in een keer slagen, maar geef niet op en probeer het nog eens!

- Inspiratieloos? Weet je niet wat je met die ene groente moet? Typ je ingrediënt(en) in op bijv. google of pinterest en zie.. genoeg opties! Of doe natuurlijk mij een berichtje, ik help je graag verder :)

- Doe waar je je goed bij voelt, je hoeft niet ineens super lang in de keuken te gaan staan om een chique diner in elkaar te flansen, zelf ben ik meestal niet langer dan een half uur bezig, gezonder eten hoeft niet per se meer tijd te kosten.

- Zoek hulp. PuurMendel biedt leefstijl trajecten en mogelijkheden aan. Zie hier.

Neem gerust contact op bij vragen of begeleiding naar een gezondere leefstijl!

bottom of page