top of page

Diëten, koolhydraatarm en intermitterend vasten.

De komende tien weken, tot en met oud en nieuw wil ik je van alles gaan vertellen over:


- Diëten

- Gezond eten (wat is nou gezond? wat past bij jou?)

- Hoe gooi je je leefstijl om?

- Hoe houd je vol?

- Voeding in combi met ziek zijn

- Beweging

- Verzorgingsproducten, wat smeer je op je lijf?

- Het belang van goed drinken

- Voeding bij burn-out en overspannenheid

- Detoxen/ontgiften


Na deze weken wil ik graag (bij genoeg animo) op 2 januari een online detoxweek starten, een week lang je alle advies geven om op een rustige en gezonde manier je lichaam te ontgiften, zo het nieuwe jaar in te gaan en daarmee op weg naar een gezondere leefstijl! Wil je meedoen? Laat me dat weten via een berichtje! Meer hierover later..


Lees verder onder de foto..


Overal om je heen hoor je het.. koolhydraatarm diëten..

Ik zie de afgelopen tijd zoveel mensen die vertellen koolhydraatarm te eten, en eigenlijk altijd is dan de reden 'om af te vallen'.


Als ik vervolgens vraag wat ze dan wel eten komt er soms een lijst van voedingsmiddelen waar ik mijn vraagtekens bij zet. Denk aan ineens een enorme hoeveelheid zuivel (kwark, kaas, yoghurt..) en vlees (bewerkt vlees, worstjes en dergelijke), suikervrije tussendoortjes (denk aan enorm bewerkte voedingsmiddelen, e-nrs, zoetstoffen etc.). Helaas zijn deze niet bepaald gezond voor je lijf en zeker niet in meerdere mate. Dit dieet kan soms ook variatie missen, iets wat je lichaam juist nodig heeft om overal in te kunnen voorzien. Je gaat afvallen, maar vanbinnen ondersteun je je lijf niet en zal je uiteindelijk op andere vlakken daar de nadelen van kunnen gaan merken. Na een lange tijd van koolhydraatarm eten kan je lichaam essentiële voedingsstoffen mislopen en daarnaar vragen, het heeft het immers echt nodig, op het moment dat jij weer stopt met koolhydraatarm eten gaat je lichaam de binnenkomende voedingsstoffen extra opslaan, compenseren voor wat het gemist heeft. Resultaat? Kilo's erbij!

En niet te vergeten, je lichaam heeft koolhydraten nodig, ze zijn niet verkeerd, het ligt er alleen helemaal aan wélke koolhydraten en in welke mate jij ze tot je neemt, hier later meer over..


Jaren terug heb ik deze methode, dit dieet ook geprobeerd en ben toen heel wat kilo's afgevallen, maar hoe ging het daarna..? Ik zal je eerlijk vertellen, die kilo's zijn er dubbel en dwars weer bovenop gekomen. Wist ik dat van tevoren maar...

Nu ik mijn hele leefstijl heb aangepast ben ik op een rustige en gezonde manier alle overtollige kilo's kwijt geraakt en blijf ik op gewicht, zelfs als ik in het weekend of op een feestje minder gezond eet..


Ditzelfde kan gelden voor intermitterend vasten, in ieder geval als je doel is om daar alleen maar mee af te vallen, je doet het een tijd, valt af, en dan.. je stopt ermee en komt weer aan.

Oké, misschien geld dit wel voor elk dieet? Wat denk jij?

Ik ben echt van mening dat alles te maken heeft met leefstijl, geen diëten meer maar je leefstijl omgooien, niet tijdenlang ploeteren om af te vallen en vervolgens weer keihard terug te vallen, want wie wordt daar nou gelukkig van? (later meer over intermitterend vasten en hoe dit wel in een gezonde leefstijl kan passen)


Ik heb meerdere keren geprobeerd af te vallen door diëten en dergelijke, maar werd elke keer weer teleurgesteld, viel terug in oude patronen, of was afgevallen en blij maar begon weer met oude gewoontes waardoor ik weer net zo hard aankwam in gewicht. En velen met mij! Nu weet ik dat gezonde voeding de basis mag zijn, ik ervaar dat ik mij daardoor ook zoveel beter voel, naast dat mijn gewicht goed is, hoe je je voelt is veel waardevoller, ik voel me energieker, minder tot geen pijn en nog zoveel meer.. ik gun iedereen een gezond(er) leven met een leefstijl dat bij jou past. En daarom bestaat er niet 1 voedingspatroon dat goed is voor iedereen. Mijn doel met PuurMendel is dat ik straks mensen mag gaan helpen in te zien wat hun lichaam nodig heeft en welk voedingspatroon bij hen past, dat mensen mogen weten wat échte gezonde en pure voeding is. Terug naar de basis. Met zeker af en toe eens iets dat totaal niet gezond is, maar dat moet ook echt kunnen, en daar kom je echt niet ineens van aan...

Wat is voor jou belangrijk? Om zo snel mogelijk af te vallen, door je een tijd te storten in een bepaald dieet? Of is het voor jou belangrijk om nog zo láng mogelijk fit en gezond te blijven, mét een gezond gewicht en af en toe iets minder gezonds eten? Als het dat laatste is, raad ik je aan de komende weken mee te lezen..


Meer over 'wat is dan gezonde voeding' en 'hoe gooi je je leefstijl om' in de volgende weken. Lees je mee? Voel je vrij om mij je vraag of bericht te sturen!


Liefs,

Mendel

bottom of page