top of page

Zwanger & Geboorte - 1e en 2e trimester

In de vorige blog gaf ik je tips wat je vóór de zwangerschap kunt doen, deze lees je hier.


In deze blog neem ik je mee in tips voor het 1e en 2e trimester.

Zoals ik al eerder aangaf zie je mijn kijk erop en geef ik je tips en deel ik mijn ervaring, het is geen medisch advies of dé manier voor iedereen, en ook geen garantie op een zwangerschap.


Kijk waar je je prettig bij voelt en overleg desnoods met je arts/verloskundige of neem contact op.


Waarschijnlijk weet je pas kort dat je zwanger bent! Misschien is het nog geheim voor de buitenwereld, maar in jouw lichaam gebeurt al van alles, er groeit een kindje!


Voeding

Gezonde voeding is nóg belangrijker tijdens je zwangerschap, niet alleen voor jou maar ook voor je groeiende kindje in je buik, het krijgt alles van je mee en het draagt bij aan de ontwikkeling.


Probeer gevarieerd te eten, onbewerkte en ongeraffineerde voeding, verse groenten en fruit, ongebrande en ongezouten noten, peulvruchten, dadels, gezond vlees en vis, kruidenthee.

Denk ook aan gezonde vetten; ongebrande noten, zaden, pitten, avocado’s, kokosolie, extra vierge olijfolie en aan aminozuren; vlees, paranoten, gojibessen etc.

En uiteraard voldoende water!


Uit verschillende onderzoeken bleek dat er schadelijke stoffen aanwezig waren in de navelstreng van pasgeboren baby's. Baby's en kinderen zijn extra gevoelig voor deze stoffen. Let er dus goed op wat je tot je neemt, denk aan échte voeding en natuurlijke verzorgingsproducten.

Geniet bewust en met mate van minder gezond eten/drinken op zijn tijd!


Zwanger en essentiële oliën

Op de juiste manier en met de juiste verdunning kun je genieten en profiteren van deze natuurlijke plantensappen en zo je zwangerschap ondersteunen.


Hierin zijn verschillende stromingen, ik lees graag de boeken van Debra Raybern en Betsy Bosom (in het engels) hierover. Lees je in of neem contact met mij op om te kijken welke oliën je kunnen ondersteunen tijdens deze 9 maanden. Ikzelf vermijd PanAway en andere oliën waar Wintergreen in zit en nog een aantal andere.


Maar wat ben ik blij dat ik tijdens deze zwangerschap de essentiële oliën en natuurlijke producten wél ken, in tegenstelling tot de andere 2 zwangerschappen. Bij alle ongemakken die er in de 9 maanden voorbij komen weet ik wat ik kan inzetten en heb ik er veel baat bij!


Zo zet ik de starterbundle in:

Lavendel, Frankincense, Orange, Stress Away om te ontspannen; ook fijn in een bad wekelijks met Epsomzout.

DiGize en Peppermint (goed verdund) bij alles wat met de buik en spijsvertering te maken heeft.

Lemon, Thieves, Purification, R.C. voor support voor mijn immuunsysteem, luchtwegen en voor mentale helderheid.

Copaiba voor mijn spieren en huid!


Suggesties Young Living supplementen tijdens zwangerschap:

  • Super Vitamin D

  • Life-9 probiotica: voor gezonde darmbacteriën (vooral in het laatste trimester)

  • Multigreens: Bevat chlorella en spirulina, bijenpollen, verschillende bladgroen bronnen en aminozuren voor goede energielevels.

  • Super C: Vitamine C, calcium, zink, mangaan, en meer voor super goed opneembare vitamine C om je weerstand te versterken en oxidanten af te voeren.

  • Ningxia Red: voor goede celfunctie, goede gezondheid, goede weerstand, darmgezondheid

  • OmegaGize3: zeker als je niet wekelijks vis eet.

  • MegaCal: Calcium en magnesium

  • Voor je bekken: Sulfurzyme


Verzorgingsproducten tijdens je zwangerschap.

Ik kijk hier kritisch naar, in de drogisten schreeuwt de voorkant van een product vaak dat het natuurlijk en goed is, echter als je de ingrediënten leest valt dit vaak flink tegen. Ga voor pure producten (die zo puur zijn dat je ze kunt opeten ;)

Ik gebruik de natuurlijke producten van Young Living, denk aan shampoo, make-up, creme, tandpasta, wasmiddel en ga zo maar door, sommige producten kun je ook gemakkelijk zelf maken op een natuurlijke en meer budget manier.


Deze keer ben ik ook gegaan voor een natuurlijk kraampakket en als je wilt bestaat er ook natuurlijke kraamzorg! Meer tips of heb je vragen? Neem contact op en ik denk met je mee.


bottom of page